PCCE nl-BE http://www.limburg.be/pcce (c) 2022 Smartsite "Houtsnede", werken van Frans Masereel in dialoog met hedendaagse kunst van Caroline Coolen, Tom Liekens,Camille Dufour http://www.pcce.be/Limburg/erfgoednieuws/Houtsnede-,-werken-van-Frans-Masereel-in-dialoog-met-hedendaagse-kunst-van-Caroline-Coolen,-Tom-Liekens,Camille-Dufour.html maandag 19 september 2022 16:51:46

Naar aanleiding van de 50ste verjaardag van het overlijden van Frans Masereel (1889-1972) presenteert de Afdeling Erfgoed – Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) i.s.m. curatoren Herman Maes en Marc Milissen de unieke werken en materialen van Masereel uit de provinciale kunstcollectie.

Frans Masereel, één van de belangrijkste Belgische kunstenaars van de twintigste eeuw, vindt met recht en reden internationale weerklank. Hij was een maatschappijkritische observator die de actuele evoluties registreerde. Zijn oeuvre kenmerkt zich door een constante dualiteit: hij tekent grootsteden vol wolkenkrabbers en fabrieksschoorstenen, maar evengoed natuurtaferelen en naakte vrouwen.

In de begijnhofkerk van Sint-Truiden gaan zijn werken in dialoog met enerzijds de indrukwekkende muurschilderingen en anderzijds werk van de hedendaagse kunstenaars Caroline Coolen, Tom Liekens en Camille Dufour.

De expo loopt in de begijnhofkerk van Sint-Truiden t.e.m. 30 oktober 2022 en is dagelijks gratis te bezoeken van maandag tot vrijdag van 10 uur tot 17 uur en op zaterdag en zondag van 13.30 uur tot 17 uur. Lees hier meer over de expo.